Neem contact met ons op! 0344-661208

Schoorsteen-


inspectie


Heeft u net een ander huis gekocht en wilt u weten of de schoorsteen in orde is, of heeft u problemen met uw schoorsteen, dan kunt u een camera inspectie laten uitvoeren. Met behulp van een camera die we in de schoorsteen laten zakken, kunnen we de binnenkant van de schoorsteen nauwkeurig bekijken en zo de conditie van uw schoorsteen bepalen. Als de schoorsteen lek blijkt te zijn is dit op te lossen door er een flexibele rvs pijp doorheen te trekken.

Creosoot verwijderenCreosoot of te wel pek is een kleverige teerachtige substantie die ontstaat bij een onvolledige verbranding. De pek hecht zich aan de binnenzijde van de schoorsteen en als dit te erg wordt is het met alleen schoorsteenvegen niet meer te verwijderen. Het kan ook erg stinken en bruine vlekken op de muur achterlaten. Als de temperatuur in de schoorsteen zodanig hoog wordt kan de creosoot gaan branden en dit kan ernstige gevolgen hebben.


Als er veel creosoot in de schoorsteen aanwezig is, kunnen wij de schoorsteen uitfrezen. Dit gebeurd met een flexibele freesmachine met een freeskop welke de creosoot aanslag verwijderd.

Prijzen


Schoorsteenvegen 1 kanaal: € 70 inclusief btw. exclusief nesten verwijderen en meerwerk.(op de route, als we speciaal moeten rijden komen er voorrijkosten bij)

Ieder volgend kanaal op hetzelfde adres: € 35

Vonkengaas schoonmaken: € 35

Camera controle: € 140

Wij maken geen pelletkachels schoon (m.u.v de door ons geplaatste kachels)